Priopćenja

Terenska nastava u strojarnici i na komandnom mostu najvećeg jedrenjaka s križnim jedrima na svijetu

Brodograđevna industrija Split - nastavna je baza Sveučilišta u Splitu pa su poštujući epidemiološke mjere terensku nastavu u škveru obavile dvije grupe studenata splitskih sveučilišta.

Objavljeno: 13.10.2021.

Brodograđevna industrija Split - nastavna je baza Sveučilišta u Splitu pa su poštujući epidemiološke mjere terensku nastavu u škveru obavile dvije  grupe studenata splitskih sveučilišta.

U sklopu kolegija 'Toplinski strojevi' nastavu u strojarnici najvećeg jedrenjaka s križnim jedrima na svijetu najprije je održalo 26 redovitih studenata predvođenih prof. Gojmir Radicom studija Strojarstva na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu.

Nakon strojara s FESB-a, prostor strojarnice ispunili su studenti prof. Tina Sumića s 5. godine Brodostrojarstva i Pomorskih elektrotehničkih i informatičkih tehnologija Pomorskog fakulteta Split.

Sa zadovoljstvom se prati ovakav tip nastave, a naročito obilazak strojarnice i komandnog mosta jedrenjaka ‘Golden Horizon’, jer predstavlja značajnu nadopunu teorijski stečenih znanja, gdje se primjeri s nastave mogu direktno čuti i vidjeti kako se primjenjuju u praksi.

Brodosplit je idealno mjesto za terensku nastavu studenata u kojoj će neki od njih vjerojatno pronaći svoje buduće radno mjesto. Ovakvim načinom održavanja nastave kontinuirana suradnja između Sveučilišta u Splitu i Brodograđevne industrije Split se nastavlja, kako u vidu ovakvog tipa nastave, tako i u izradi završnih i diplomskih radova studenata u Brodosplitu.

Povratak

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »