Brodogradnja

Brod za krstarenje polarnim područjima

Brod za krstarenje polarnim područjima nosi ime Hondius, a izgrađen je za nizozemsku tvrtku Oceanwide Expeditions.Brod za krstarenje polarnim područjima nosi ime Hondius, a izgrađen je za nizozemsku tvrtku Oceanwide Expeditions.Dugačak je 107,6 metara, širok 17,6 metara, a brzinu od 15 čvorova osiguravaju mu dva glavna motora ukupne snage 4260 kW. Može ugostiti 196 putnika smještenih u 85 kabina, o kojima će se brinuti 70 članova posade.

Odmah nakon primopredaje, potpisan je ugovor za gradnju još jednog broda istih dimenzija, takozvani „sistership“ za istog naručitelja, čime je ta nizozemska tvrtka na najbolji mogući način iskazala svoje zadovoljstvo kvalitetom rada u Brodosplitu i završetkom izgradnje u ugovorenom roku.

Svojim putnicima nudi visoki hotelski standard kao i razne kategorije kabina, od prostranih apartmana do dvokrevetnih i četverokrevetnih kabina, gdje im se s višestruko osiguranim sustavima koji ih opslužuju omogućava siguran i ugodan boravak. Kao takav najbolji je ambasador hrvatske brodogradnje i industrijskih dostignuća.

Oceanwide Expeditions nizozemska je tvrtka specijalizirana za ekspedicijska putovanja na Antarktiku i Arktik. Razvijajući vlastitu flotu brodova prilagođenih ledenim morima, Oceanwide promovira male, fleksibilne ture koje putnicima pružaju bliski kontakt s polarnim divljim životinjama, krajolicima i povijesnim znamenitostima.

Ove ture se obično odvijaju u područjima koja su dostupna samo putem mora, s malo ili bez infrastrukture. Do lokacija se najprije stiže brodom, nakon čega ekspedicijski vodiči vode male skupine putnika do krajnjih destinacija  Zodiac Milpro RIB-ovima (krutim gumenim čamcima) omogućujući tako sigurnu plovidbu i dulji boravak na kopnu.

Kontakt obrazac

Povratak

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »