Brodogradnja

Brod za krstarenja polarnim područjima

U Brodograđevnoj industriji Split u izgradnji je brod za krstarenja polarnim područjima (Polar Expedition Cruise Vessel), ugovoren za tvrtku Polar Expeditions Inc.

Brod za krstarenja polarnim područjima biti će prvi brod na svijetu izgrađen u klasi “LR PC6”, koji će ispuniti posljednje zahtjeve Lloyd Registra za plovila “Polar Class 6”. Dugačak je 107,6 metara, širok 17,6 metara, a brzinu od 15 čvorova osiguravat će dva glavna motora ukupne snage 4260 kW. Moći će ugostiti 196 putnika smještenih u 85 kabina.

Dizajn i sva tehnička rješenja djelo su Brodosplitovih projektanata koji i ovim poslom potvrđuju svoju ključnu ulogu u pozicioniranju Brodosplita visoko na listi tehničkih kompetencija i graditeljske konkurentnosti.

Svojim će putnicima ponuditi visoki hotelski standard kao i razne kategorije kabina, od prostranih apartmana do dvokrevetnih i četverokrevetnih kabina, gdje će im se s višestruko osiguranim sustavima koji ih opslužuju omogućiti siguran i ugodan boravak.

Gradnja putničkih brodova segment je u kojem europska i hrvatska brodogradilišta mogu konkurirati. Ovim projektom Brodosplit se definitivno pozicionirao u tržišnu nišu gradnje Polar Expedition Cruise Vessels  čija je dužina od 100 do 250 metara.

Brod će biti na raspolaganju prvim putnicima za arktičku sezonu u svibnju 2019. godine.

Kontakt obrazac

Povratak

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »