Brodosplit

O nama

Član DIV grupacije, Brodograđevna industrija Split, dioničko društvo na čelu je grupe poduzeća duge i blistave tradicije, i jedno od najpoznatijih europskih brodogradilišta.

Član DIV grupacije, Brodograđevna industrija Split, dioničko društvo na čelu je grupe poduzeća duge i blistave tradicije, i jedno od najpoznatijih europskih brodogradilišta. Brodograđevna industrija utemeljena je 1922., dok je brodogradilište Brodosplit kao tvrtka osnovano 1932. godine. Na lokaciji u neposrednoj blizini aerodroma, teretne i putničke međunarodne luke i same povijesne jezgre grada Splita.

Osnovna djelatnost je izgradnja svih tipova trgovačkih i putničkih brodova i jednog dijela brodova specijalne namjene, kao i specijalnih čeličnih konstrukcija. Radionice i navozi Brodosplita prostiru se na površini od 560.000m2 s ukupno 110.000m2 natkrivenih objekata. Raspolaže s četiri opremljena navoza i brojnim strojevima, opremom, sredstvima i objektima s mogućnošću gradnje brodova do 300 metara dužine i 50 metara širine.

Vrsni inženjeri, projektanti i dizajneri realiziraju sve dizajnerske i inženjerske zahtjeve Kupaca i naručitelja od ideje do konačnog rješenja koristeći moderne tehnike zavarivanja čeličnih i drugih materijala, izradu proizvoda od nodularnog i sivog lijeva, kompletna arhitektonska interijerska rješenja, automatizaciju i upravljanje brodskim sustavima, integraciju, procesnu opremu i mnoga druga područja. Stručnjaci Brodosplita su sposobni u kratkom roku izraditi projekt i započeti s izradom produkcije.

Upravo iskustvo i stručnost 'splitskih' brodograditelja bila je temeljna odrednica talijanskog arhitektonsko-građevinskog konzorcija "Venezia Nuova“ da Brodosplit izabere za partnera u jednom od najvećih građevinskih projekata u povijesti Italije s ciljem zaustavljanja utjecaja plime na grad. Isporukom 63 čelične brane za projekt „Mojsije“ s ciljem zaštite lagune grada Venecije od visokih plima Brodosplit će trajno ostati ubilježen u povijest ovog vjerujemo najpoznatijeg grada na vodi u svijetu.

Brodosplit razvija, projektira i gradi najsloženije brodove i ploveće objekte kao dominantni program, te najsloženije čelične konstrukcije za infrastrukturnu, prometnu, energetsku, procesnu i opću primjenu. Pozicioniranje Brodosplita u niši složenijih brodova i velikih konstrukcija (motorne jahte, putnički brodovi, vrata Venecije, mostovi, brodovi specijalne namjene) i realizacija poslova dobivenim kroz konkurentnu ponudu na svjetskom tržištu (Off shore i on shore) glavni su ciljevi za nadolazeće razdoblje. Tvrtka se okrenula ka projektima i proizvodima koji donose veću dodanu vrijednost, a od 2013. godine raspolažemo sa svojom flotom brodova čijim korištenjem tj. charterom se nadopunjuje poslovanje.

Današnji proizvodni program popunjen je gradnjom brodova za putničku, turističku namjenu (kružna putovanja, luksuzna (yachting) putovanja) sve s neograničenim područjem navigacije uključujući i polarna područja. Sve to u pojedinačnim serijama brodova koji se ističu svojim jedinstvenim dizajnom i namjenom, te primijenjenim rješenjima. Gradnja putničkih brodova segment je u kojem hrvatska brodogradilišta mogu konkurirati, a Brodosplit se pozicionirao u tržišnu nišu gradnje Polar Expedition Cruise Vessels i putničkih brodova čija je dužina od 100 do 300 metara. Gradnjom ovih brodova Brodosplit se svrstava među najbolje brodograditelje na svjetskom tržištu.

Grupa Brodosplit uspostavila je integrirani sustav upravljanja koji uključuje ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001 i ISO 50001 kojim se upravlja centralizirano. Sustav upravljanja kvalitetom prema ISO 9001:2015 certificiran je po modelu "multi-site", a dodatno "Brodosplit – Brodogradilište specijalnih objekata" d.o.o. certificiran je samostalno. Sustav upravljanja okolišem prema ISO 14001:2015 odnosi se na jedinstvenu lokaciju Brodosplita i uključuje sva društva-kćeri. Sustav upravljanja zdravljem i sigurnošću na radu prema ISO 45001:2018, također je certificiran na razini Brodosplita i uključuje sva društva-kćeri. Sustav upravljanja energijom ISO 50001:2018 je certificiran na razini Brodosplita i uključuje sva društva-kćeri. Brodosplit-Laboratorij d.o.o. je ovlaštena ispitna ustanova Bureau Veritas-a kao i Hrvatskog registra brodova.

Brodogradnja je temeljna djelatnost i naša namjera je graditi velike, složene brodove, naročito u području putničkih, brodove za krstarenja, luksuzne (jahte), specijalne brodove.

Kontakt obrazac

Povratak

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »