Naši proizvodi

Mega sekcije

Izgradnja mega sekcija za grupaciju Fincantieri

U Brodosplitu se obavlja proizvodnja, ukrcaj i isporuka mega sekcija (grand-blokova) za putničke brodove koji se grade u talijanskim brodogradilištima u Anconi, Marghera kraj Venecije i Monfalcone kod Trsta.

Izgradnja sekcija rezultat je uspješne suradnje započete 2014. godine kada je Brodosplit po prvi puta u svojoj povijesti postao poslovni partner jedne od najvećih brodograđevnih grupacija u svijetu, grupacije Fincantieri. Tijekom te suradnje isporučeno je više od 14.000 tona opremljenih sekcija (mega blokova) za jedanaest mega kruzera koji su se gradili ili se još uvijek grade u njihovim brodogradilištima, a riječ je o značajnom i profitabilnom izvoznom poslu.

Ukrcaj se obavlja horizontalno transporterima na baržu s 2, 3 ili 4 linije samohodnih modularnih transportera velike nosivosti (SPMT), koji koriste hidraulični ili električni pogon i može biti kombinacija nekoliko osovina-prikolica za nošenje teških tereta. Ukrcaj obavljaju 'Brodosplitove' tvrtke Transportna sredstva i Plovne dizalice koji su se specijalizirali za ovakvu vrstu transporta i manipulacija s ekstremno teškim teretima na kopnu i na moru.
 

Izgradnja, transport i isporuka mega sekcija, jedinstveni su projekti za splitsko brodogradilište, koje neprestano ulaže u opremu i strojeve kako bi zadovoljilo zahtjeve naručitelja u pogledu kvalitete, mogućnosti, konkurentnih ponuda i rokova isporuke. Njima Brodosplit dokazuje svoje znanje, kvalitetu i umijeće u zajedničkoj izgradnji luksuznih putničkih brodova.

Ponosni smo što možemo biti oslonac jednoj od najvećih brodograđevnih grupacija na svijetu, onoj Fincantieri s kojom Brodosplit surađuje već godinama.

Povratak

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »