Brodogradnja

Mini kruzeri

Serija izgradnje putničkih brodova za nautički turizam.

Porinućem Novogradnje 538, putničkog broda za kružna putovanja koji je izgrađen za domaćeg naručitelja tvrtku Brodarstvo Marasović d.o.o. iz Krila Jesenice, završena je serija izgradnje putničkih brodova za nautički turizam, popularnih 'Kriljana' kakvi se od 2012. godine u Brodosplitu grade za domaće naručitelje.

Prema projektnoj i klasifikacijskoj dokumentaciji odobrenoj po pravilima Hrvatskog registra brodova, Brodosplitova ‘specijalna’ izradila je čelični trup i nadgrađe za brod dužine 48,79 metara, širine na rebrima 8,8 metara, visine 3,82 metara, i gaza 2,40 metara, a ugodnu plovidbu i uživanje na krstarenjima jadranskim otocima i obalom omogućavaju dva pogonska stroja pojedinačne snage 368 kW.

Kakav je običaj kod ovakvih svečanosti, na porinuću su prisustvovali brojni članovi obitelji Marasović, partneri u gradnji i financiranju, prijatelji, a Andrija Marasović, vlasnik kompanije presjekao je konop sa šampanjcem i simbolično “porinuo” brod u more.

- Već nekoliko desetljeća naša se obitelj bavi organiziranjem izleta i višednevnih krstarenja po otocima. Najprije je otac organizirao izlete na drvenim brodovima koji su nekada prevozili pijesak, a danas su moderni čelični kakvih u Krilu Jesenice ima gotovo stotinu. Gosti su oduševljeni razinom luksuza i usluge kakvu pružamo, rekao je Andrija Marasović, sretni kum i vlasnik novog broda u obitelji.

Serija izgradnje putničkih brodova za nautički turizam došla je do isporučenih 12 novogradnji, a njihovom izgradnjom ispunjavaju se nastojanja splitskog brodogradilišta da bude stalna potpora domaćem nautičkom turizmu i realizira program obnove putničke i izletničke flote za hrvatske private brodare – male poduzetnike čiji su ciljevi razvoj malog poduzetništva na obali i otocima, razvoj turizma kroz organizirane jednodnevne izlete i višednevna krstarenja.

Povratak

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »