Brodogradnja

Brodovi za traganje i spašavanje

ISTRAŽIVAČKO-SPASILAČKI BROD

YARD  587 - "POJIŠAN"

YARD  588 - "VID"

YARD  589 - "ŠIBENIK"

YARD  590 - "DANČE"

Glavni zadatak istraživačko-spasilačkog brodovlja jest potraga, spašavanje i pronalazak preživjelih te morski nadzor. Brod je sposoban priljubiti se uz svaki drugi tip broda da bi primio unesrećenu osobu, također se koristi za dostavu mehanizama i opreme te ukrcaj predstavnika pomorske vlasti.

Brodica je izgrađena u skladu s pravilnikom Hrvatskog registra brodova i klasificiran:

Trup               * 90 A1 3 Javni brod SD

Motor              * M1 AUT3

Trup je napravljen od čelika, a površinska struktura od vodootporne aluminijske legure, zavarena konstrukcija. Također zadovoljeni su uvjeti o oštećenoj stabilnosti.

Brzinu od 24 čvora omogućuje pokretni system sastavljen od dva 4-taktna dizel motora, svaki imajući MCR 610 kW, obrnuti mjenjač brzina I fiksni peterokraki propeller (u laganom nagibu).

Smještaj je osiguran za 4 člana posade i 10 preživjelih s cjelokupnim kompletom za oživljavanje. Kapacitet tanka omogućuje 300 NM dosega pri brzini od 20 čvorova. Zalihe su dostatne za 7 dana potpune autonomije.

GLAVNE KARAKTERISTIKE:

Sveukupna dužina: 18.24 m

Dužina trupa:          18.08 m

Maksimalna širina:    5.90 m

Gaz broda:               1.60 m

Kontakt obrazac

Povratak

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »