Naši proizvodi

Most ‘Trogir-Čiovo’

Brodosplit povezao dvije obale novim mostom


Iz Brodograđevne industrije Split 16. svibnja 2018. godine obavljena je isporuka i transport posljednjeg čeličnog rasponskog segmenta novog mosta Trogir-Čiovo.

Prema ugovoru s tvrtkom Strabag AG, kao izdvojenim pogonom nositeljem radova na čeličnim rasponima, i investitorom Hrvatskim cestama u splitskom se brodogradilištu od početka 2018. godine radilo na ukrupnjivanju djelomično izrađenih segmenata koje je Brodosplit preuzeo od prethodnih izvođača te izradi novih segmenata koje je trebalo antikorozivno zaštititi, montirati te tako povezati dvije obale.

Brodosplit je u izrazito kratkom periodu i za svega 6 mjeseci osigurao kvalitetnu realizaciju ovog zahtjevnog projekta, izradio, isporučio i montirao sve segmente mosta te na simboličan način povezao dvije obale.

Čelična konstrukcija mosta sastoji se od ukupno 14 rasponskih sklopova od kojih je najzahtjevniji središnji dio na kojemu su ugrađeni hidraulički mehanizmi za podizanje središnjeg dijela mosta. Uz izradu glavne konstrukcije, Brodosplit je također obavio poslove ugradnje cijevi, ograda i ostale popratne opreme.

Brodosplit je uhodan mehanizam, posjeduje velike proizvodne hale, tehnološke mogućnosti, odličnu lokaciju s koje je lako vršiti pomorski transport, odličan inženjerski kadar kao i širok spektar proizvodnih radnika različitih profila i bogatog iskustva.

Povratak

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »