Brodogradnja

Putnički trajekt 100

Novogradnja 599 "SUPETAR" / Novogradnja 503 "CRES"  

KARAKTERISTIKE: 

  • Duljina, ukupna cca.          87,60 m
  • Duljina, (Lpp)                     80,00 m
  • Širina                                17,50 m
  • Visina, do glavne palube       3,70 m
  • Gaz, max.                           2,40 m 

KAPACITET: 

Putnika 600, od čega 240 u zatvorenom salonu. 

Posada 8 članova. Automobila 100 ili 12 prikolica od 18 m po 40 t.

Primarna namjena plovila je prijevoz putnika i vozila na kratkim rutama, a projektiran je kao Ro-Ro i putnički brod za jednaku plovidbu u oba smjera (dvostruki). 

Plovilo je prema Hrvatskom registru brodova (CRS) klasificirano kao:* 50 A1 M1 AUT1 IWS Ro-Ro putnički trajekt za navigacijsko područje 6, plovidba traje do 120 min., sposoban za prijevoz pakiranog opasnog tereta sljedećih klasa: 1 (eksplozivi), 2 (plinovi), 3 (zapaljive tekućine ). Plovilo je s otvorenim prostorom (garaža) za vozila (automobile) na glavnoj palubi i s dvije rampe (krmena i pramčana po 1). 

Plovilo ima izvrsnu upravljivost zahvaljujući pogonskom sustavu s 4 glavna dizel motora (4 x 400 kW) koji pokreće direktna 4 pogonska pogona s koljenastim krilima, dva kompleta na krmi i dva seta na pramcu.  Pogonski motori, propulzori i dizel generatori smješteni su u dvije strojarnice, jednu na krmi i jednu na pramcu.

Brzina broda u probnim uvjetima (lako more i vjetar ispod 2 Bf, čist trup) je 11,5 čvorova na gazu od 2,2 m.

Kontakt obrazac

Povratak

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »