Naši proizvodi

Lučke dizalice

Nakon serije isporuka portalno-okretnih lučkih dizalica, u Brodograđevnoj industriji Split obavljene su isporuke velikih portalnih dizalica za kontejnerski pretovar tipa Boxer 6000, ugovorenih za njemačkog naručitelja Kocks Ardelt Kranbau GMBH.

Dizalice tipa Boxer 6000 višenamjenske su dizalice visokih performansi za kontejnerski pretovar s 40-45 preuzimanja kontejnerskih jedinica po satu u jednom radu dizala. Mogu se koristiti i s drugim vrstama hvataljki, magnetima, kukama i stezaljkama, čime su postale jedne od najomiljenijih tipova dizalica za kontejnerski pretovar na svijetu.

Brodograditelji splitskog škvera obradili su 600 tona čelika, što uključuje izradu čelične konstrukcije glavnog horizontalnog nosača dužine 130 metara, izradu čeličnih zatega, strojarnice i glavne energetske kućice, te izradu glavnih bubnjeva dužine cca 5 metara. Zadovoljstvo naručitelja se najbolje ogleda u činjenici da je Brodosplit posljednjih godina isporučio čak sedam različitih dizalica namijenjenih za vertikalni transport u lukama i brodogradilištima:

  • Jednu portalno-okretnu lučku dizalicu tipa IHK- Brest, nosivosti 38 tona i dohvata 60 metara,
  • Tri portalne lučke dizalice tipa TUKAN 3000, nosivosti 40 tona i 50 m dohvata,
  • Dvije portalno-okretne lučke dizalice tipa Kranich 3000, nosivosti 25 tona i dohvata 40 metara
  • Jednu portalno-okretnu lučku dizalicu tipa ERG-Brasilian, nosivosti 25 tona i 50 metara dohvata.

Proizvodnjom dizalica za kontejnerski pretovar Brodosplit dokazuje da je konkurentan i kvalitetan u međunarodnim relacijama i u mogućnosti je uz brodove, izgraditi i vrlo složene i zahtjevne čelične konstrukcije, čime postaje jedini proizvođač takvih vrsta dizalica na području jugoistočne Europe i Mediterana, s mogućnošću direktnog ukrcaja na brod.

 

 

Kontakt obrazac

Povratak

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »