Brodogradnja

Brzi aluminijski radni brod

Brzi aluminijski radni brod

Ime: M/B "Plovput 1-7"

Vlasnik: Plovput d.o.o., Split, Hrvatska

Projektirao: Brodosplit-BSO

Godina izgradnje: 1998. - 2004.

Glavni zadatak brzog aluminijskog radnog broda jest održavanje morskih signalnih mehanizama (sprava) i objekata, kao što su plutače i svjetionici, transport svjetioničarskih radnika i opskrba teretom. Otvorena radna paluba na krmi je opremljena zglobnom elektro-hidrauličnom dizalicom max. momenta od 1,5 tm. Sustav navigacije uključuje radar, GPS, magnetski kompas, dubinomjer i brzinomjer. Zapovjedni most i akomodacijski smještaj su opremljeni rashladnim uređajem.

Brzi radni brod je izgrađen prema pravilima Hrvatskog registra brodova i to kao brod za komercijalne svrhe. Napravljen je od vodootporne aluminijske legure (AIMg4, 5Mn), uzdužno obrubljene, zavarene konstrukcije. Nadalje, zadovoljeni su uvjeti o oštećenoj stabilnosti. Smještaj je predviđen za 3 člana posade i 9 putnika. K tomu još postoje i 4 brodske kabine i 4 pomoćne kabine.

Kapacitet tanka omogućuje radijus od 400 nautičkih milja (NM), pri brzini od 23 čvora.

Zalihe su dovoljne za 7 dana potpune autonomije.

Glavne karakteristike:

Sveukupna dužina: 14.45 m

Dužina trupa bez platform: 13.10 m

Maksimalna širina bez zaštitnih zidova: 4.64 m

Gaz broda: 1.15 m

Povratak

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »