Brodogradnja

Putnički trajekt 138

Novogradnja 514 "BIOKOVO" / Novogradnja 515 "JADRAN"

KARAKTERISTIKE:

  • Duljina, ukupna cca.             87,60 m
  • Duljina, (LPP)                       80,00 m
  • Širina                                   17,50 m
  • Visina, do glavne palube          3,70 m
  • Gaz, max.                              2,40 m

KAPACITET:

Putnika 1200, od kojih 800 u zatvorenom salonu.

Posada 8 članova.

Automobila 138 ili 12 prikolica od 18 m,40 t svaka.

Primarna misija plovila je prijevoz putnika i vozila na kratkim rutama, a projektirano je kao Ro-Ro i putnički brod za ravnomjernu plovidbu u oba smjera (dvostrano).

Plovilo je prema Hrvatskom registru brodova (CRS) klasificirano kao: +50 A1 M1 AUT1 IWS Ro-Ro putnički trajekt za navigacijsko područje 6, putovanje traje do 90 min., sposoban za prijevoz pakiranog opasnog tereta sljedećih klasa: 1 (eksplozivi), 2 (plinovi), 3 (zapaljive tekućine).

Plovilo ima otvoreni prostor (garaža) za vozila (automobile) na glavnoj palubi i dvije rampe (krmena i pramčana po 1).

Plovilo ima izvrsnu upravljivost zahvaljujući pogonskom sustavu s 4 glavna dizelska motora (4 x 485 kW) koje pokreću 4 upravljiva propulzora fiksnog nagiba, dva seta na krmi i dva na pramcu.

Pogonski motori, propulzori i dizel generatori smješteni su u dvije strojarnice, jednu krmenu i jednu naprijed. Brzina broda u probnim uvjetima (mirno more i vjetar ispod 2 Bf, čist trup) je 13 čvorova na gazu od 2,2 m.

Kontakt obrazac

Povratak

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »