Naši proizvodi

Spremnici i silosi

IZGRADNJA SILOSA ZA CEMENTARE I GENERATORA VRUĆEG PLINA

Zajedničkim projektom splitskog brodogradilišta i Zagreb Montaže-Vikom d.o.o., u Brodosplitu su 2014. proizvedeni i isporučeni silosi za cementare, ugovoreni za njemačkog naručitelja Loesche Gmbh. Riječ je o silosima zapremnina 50, 110 i 220 m3 namijenjenih cementarama s odredištem u Nigeriji, a u Brodosplitu su od 320 tona čelika izveli čeličnu konstrukciju u skladu s nacrtima, antikorozijsku zaštitu, bojanje i ukrcaj na brod za transport. Ugovor za gradnju silosa plod je kvalitetne suradnje između Brodosplita i Zagreb-Montaže Vikom, započete ugovaranjem izgradnje komponenti za najduži hrvatski most preko Drave u Osijeku. Naručitelj Loesche Gmbh je tvrtka s dugom tradicijom i jedan od vodećih svjetskih stručnjaka u području tehnologije za mljevenje minerala, ugljena, čelika, rudače.

 
Najveći na svijetu okomiti generatori vrućeg plina na ugljen (hot gas generators - HGG) s toplinskim kapacitetom za generiranje vrućeg plina od 53 MW (s temperaturom iznad 900°C), izgrađeni su 2014. u Brodograđevnoj industriji Split i isporučeni za austrijskog naručitelja A TEC GRECO Combustion Systems Europe GmbH. U Brodosplitu su izveli čeličnu konstrukciju u skladu s nacrtima, antikorozijsku zaštitu, bojanje, oslonac za ljestve i okvir uključujući vijke, matice, podloške, brtve te sve ostale materijale za montažu. Riječ je o proizvodnji tri generatora vrućeg plina od kojih će dva od 53 MW biti postavljeni u postrojenju za proizvodnju nikla u Gradu Nouméa, Nova Kaledonija, i jedan manji generator s kapacitetom od 7 MW za postupak sušenja mlina za ugljen bit će integriran u okomiti mlin Loesche. Naručitelj A TEC GRECO je jedan od vodećih stručnjaka u području sagorijevanja za plamenike i opremu za plamenike.

 

 

Kontakt obrazac

Povratak

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »