Brodogradnja

Trojarbolni jedrenjaci

Gradimo prema željama kupca.

Radi se o prvom škuneru u Hrvatskoj koji ima neograničenu kategoriju plovidbe. Brod je koncipiran tako da se napravi specifična ponuda u odnosu na ponudu velikih kruzera, a usluga je na visokoj razini između ostalog i zbog individualnog pristupa svakom gostu.

Specifičan jedrenjak

Klara ima high-tech stupanj uređenosti i vrlo je moćan jedrenjak koji se ističe nad ostalim jedrenjacima u Jadranu i Sredozemnom moru upravo zbog svojih tehničkih performansi, ali i vrlo visoke razine usluge koju nudi putnicima. Radi se o klasi putničkih brodova neograničene plovidbe što znači da može ploviti po svim međunarodnim morima i vodama koje su pristupačne s mora. Projektiran je da ima autonomiju od čak 14 dana putovanja bez pristajanja na obali. To je prvi škuner od ukupno pet brodova iz serije s kojima se u vrlo bliskoj budućnosti planira nastaviti raditi na osnaživanju vlastite brodarske flote.

Kabinski i javni prostori opremljeni su inovativnim smart sustavom koji putnicima omogućava jednostavno upravljanje klimatizacijom, rasvjetom i multimedijalnim sadržajima. Na sunčanoj palubi putnici mogu uživati u prekrasnom pogledu iz jacuzzija, ležaljki ili udobnih fotelja raspoređenih na više od 250 metara četvornih tikovine vrlo visoke kvalitete. Putnicima je također na raspolaganju i tender čamac s kapacitetom od 19 osoba s kojim mogu ići na izlete van broda prilikom krstarenja. Uz sve to im je omogućen i direktan pristup moru putem krmene platforme.

Na palubi je mali šank, korner za jogu, korner za masažu, a popunjenost se kreće na razini od 80 posto. Klara je jedinstven proizvod, velika jedrilica koja nema konkurenciju. Velika su joj prednost jarboli i jedra uz pomoć kojih plovi, kada god su povoljni vremenski uvjeti.

Ljeti na Mediteranu-zimi na Karibima

Tijekom turističke sezone Klara plovi Jadranskim i Sredozemnim morem, a izvan sezone Karipskim otočjem i drugim svjetskim turističkim destinacijama. 

Hrvatska zastava

Zastava pod kojom plovi je Hrvatska, zahvaljujući kojoj se može sidriti i zaustaviti u nekoj uvali, a može po želji gostiju promijeniti mjesto gdje će pristati. Strana zastava nalaže brodu odnosno kapetanu broda da najkraćim i najbržim putem i to bez zaustavljanja prilikom ulaska u Hrvatsku dođe u luku. Ali za razliku od ostalih manjih kruzera pod našom zastavom Klara može ploviti u međunarodnim vodama.

Na Klari je sve podređeno putnicima kako bi se zaista opustili i uživali čarima putovanja jedrenjakom. Njezina tri jarbola i jedra su doživljaj koji vole gosti.

Tehnički podaci trojarbolnog škunera Klara:

  • Duljina preko svega: 63,95 metra
  • Širina: 10 metar
  • 3 aluminijska jarbola; najviši jarbol dužine je oko 43 metra, nose na sebi 8 jedara ukupne površine 845 metara četvornih.
  • 36 putnika smješteni su u 18 luksuznih kabina, o kojima se brine 12 članova posade
  • Opremljena je s dva glavna motora snage po 400 kW kojima uspijeva ostvariti brzinu veću od 11 čvorova.
  • Za proizvodnju električne struje ugrađena su dva dizel generatora snage od po 150 kW.

Trup i nadgrađe izrađeni su od čelika, a jarboli su od aluminijske legure. Dva pogonska motora snage 400 kW omogućavaju joj plovidbu brzinom većom od 11 čvorova. Pramčani stabilizatori osiguravaju ugodno putovanje i smanjenje ljuljanja dok je brod privezan, dok joj kapacitet spremnika za gorivo i vodu, te prostora za čuvanje namirnica, omogućava autonomiju od 14 dana i/ili 2000 NM. Kapacitet kuhinje omogućava spremanje jela do 50 osoba. Poseban noćni ugođaj stvaraju 18 podvodnih svjetala. Putnicima je vrlo zanimljivo i ugodno boraviti na jedrenjaku s funkcionalnim jedriljem zbog niza sadržaja poput jacuzzija, a iskuse i prave užitke jedrenja.

DIV Grupa proširuje poslovanje u sektoru putničkih krstarenja kroz tvrtku Brodosplit-Plovidba d.o.o. koja je u vlasništvu Brodosplita i koja upravlja flotom brodova kao agent za njihovo korištenje.Tvrtka se orijentirala ka projektima i proizvodima koji donose veću dodanu vrijednost tako da raspolaže sa svojom flotom brodova čijim korištenjem tj. charterom se nadopunjuje poslovanje.

Kontakt obrazac

Povratak

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »