Priopćenja

Slobodna Dalmacija_Ispravak netočnih informacija

Objavljeno: 16.04.2024.

Slobodna Dalmacija objavila je ispravak netočnih informacija navedenih na portalu gdje je 10. travnja objavljen članak pod nazivom '' Konačno smo vidjeli famozne ophodne brodove u Debeljakovu škveru. Koliko će koštati - od ministra Anušića nismo saznali '', i 11. travnja u tiskanom izdanju objavljen je članak pod nazivom '' Debeljak dovršava prvi brod za još 5,7 mijuna eura '' u kojem su navedene neistinite informacije pobliže navedene u nastavku.

Autor članka navodi sljedeće: Nažalost, usljed sve te gužve i strke - što je uobičajeno za tako organizirane posjete, čiji smisao nije do kraja jasan - nismo se sjetili upitati Ivana Anušića, tehničkog potpredsjednika Vlade i ministra obrane, zašto je ustvari došao u zagrebačko brodogradilište, sasvim slučajno smješteno u Splitu zadnjih 100 godina?! 

Ovom prilikom želimo demantirati tvrdnju da je potpredsjednik Vlade i ministar obrane posjetio zagrebačko brodogradilište. Navedena konstatacija je netočna jer je Brodosplit i dalje splitsko brodogradilište s gotovo 100 godina dugom poviješću. Nedavno je provedena unutarnja reorganizacija tvrtke s ciljem optimizacije troškova i povećanja efikasnosti te je sjedište dioničkog društva premješteno na adresu poslovnog ureda cijele DIV grupe, što doprinosi bržem i efikasnijem obavljanju općih upravljačkih funkcija.

Međutim, zasebno je registrirana podružnica Split koja i dalje ima sjedište u Splitu na adresi Put Supavla 21, te je fokusirana na glavnu djelatnost - izgradnju brodova i pripadajuće aktivnosti.

Skrećemo pažnju kako se Slobodna Dalmacija i dalje smatra splitskom iako je još 2019. godine kao trgovačko društvo brisana iz registra trgovačkog suda nakon pripajanja Hanza Mediji iz Zagreba, i nema zasebno registriranu podružnicu u Splitu.

Povratak

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »