Novosti

Radnici Brodosplita učinili dobru stvar

Split, 26. veljače 2018. - Na humanitarnoj utrci „End Polio Run“ koja se održala 25. veljače u Splitu nastupili su i radnici Brodosplita te aktivnim sudjelovanjem dali podršku u svjetskoj borbi protiv dječje paralize.

Objavljeno: 26.02.2018.

Unatoč susnježici i izrazito nepovoljnim vremenskim prilikama, na stazi dužine 5 kilometara, startajući na Rivi, devet se 'škveranki' i osam 'škverana' nije obeshrabrilo i pokazalo je plemenita srca u borbi protiv ove neizlječive bolesti.

Utrku je organizirao Splitski polumaraton u sklopu manifestacije „18. splitski polumaraton“  u suradnji s Rotary klubom Kaštela i Rotary Districtom 1913 Hrvatska. Dio prihoda od svake uplaćene startnine bit će doniran u Rotary PolioPlus zakladu za borbu protiv dječje paralize, a Uprava Brodosplita pokrila je troškove kotizacije svojih zaposlenika.

Polio ili dječja paraliza je zarazna bolest koja nema lijeka i najčešće pogađa djecu mlađu od 5 godina, ali se može spriječiti cijepljenjem. Prenosi se s osobe na osobu, najčešće preko zagađene vode. Bolest napada živčani sustav i najčešće dovodi do paralize.

Povratak

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »