Priopćenja

Koruptivni virus nekadašnjih kradljivaca po samoposlugama opet nasrće na Brodosplit

Virus Sinčić-Palfi koji već duže vrijeme preko svoga OPG (obiteljsko političko gospodarstvo) kao pripadnici zločinačke organizacije koja se bavi trgovanjem utjecajem i političkom korupcijom i dalje se trudi uništiti Brodosplit i nasrće na nas s lažnim optužbama i podmetanjima.

Objavljeno: 26.02.2020.

Virus Sinčić-Palfi koji već duže vrijeme preko svoga OPG (obiteljsko političko gospodarstvo) kao pripadnici zločinačke organizacije koja se bavi trgovanjem utjecajem i političkom korupcijom i dalje se trudi uništiti Brodosplit i nasrće na nas s lažnim optužbama i podmetanjima.

Za razliku od pripadnika tog OPG-a čija je jedina gospodarska djelatnost bila krađa po samoposlugama, Brodosplit posluje profitabilno i stabilno. Dokaz tome je da smo zaslužili bonitetnu ocjenu 5A1 prema analizi i najnovijem izvještaju najveće i najstarije bonitetne kuće na svijetu Dun & Bradstreet, jedne od najetičnijih svjetskih tvrtki. I podatak da smo od početka restrukturiranja do danas, zajedno sa našim tvrtkama kćerima (01.01.2013 - 31.12.2019) radnicima isplatili 2,207 milijardi kuna, platili obaveza državi 2,134 milijardi, društvima u vlasništvu države podmirili 116,715 milijuna kuna, a domaćim dobavljačima platili robe u iznosu od 1,19 milijardu kuna. To je više od 5,5 milijardi kuna uplaćenih radnicima, državi i domaćim tvrtkama i značajan je doprinos domaćem BDP-u. Kao neto izvoznici čiji proizvod sadrži preko 70 posto domaće komponente značajno sudjelujemo u poboljšanju platne bilance naše države.

Određena odstupanja veće ili umanjene likvidnosti događaju se isključivo zbog usporene procedure financiranja gradnje brodova u Hrvatskoj, a sve zbog loših primjera Uljanika i stare gubitaške brodogradnje. Bez obzira na sve navedeno Brodosplit ima veoma dobar novčani tijek, pa čim se provede potrebna procedura, računi blokiranih tvrtki će biti odblokirani.

Radnicima je poznato da smo uvijek nastojali plaću isplatiti do 15-og. u mjesecu, bez obzira na to što temeljem Ugovora o radi i/ili Pravilnika o materijalnim pravima zaposlenika imamo obavezu isplatiti plaće do kraja mjeseca. Kao trgovačko društvo koje posluje na slobodnom tržištu, bez ikakvih potpora i subvencija plaće i ostale troškove možemo podmirivati samo iz ostvarene realizacije, a ovaj mjesec imamo blagi zastoj u naplati naših potraživanja. Slijedom toga radnici su usmeno obaviješteni od svojih direktora da ovaj mjesec plaće neće bit isplaćene do 15-og., i da će bit isplaćene do kraja mjeseca. Bez obzira na spomenute poteškoće, uz dodatni napor naše se poslovanje odvija redovno, a ukoliko bude sve išlo prema našim planovima, u što smo sigurni uskoro se ni ove manje poteškoće neće događati.

Izgradnja novogradnje 487, broda za krstarenje polarnim područjima ugovorenog za američkog naručitelja se odvija planiranom dinamikom. Dostignutu spremnost za porinuće broda potvrdio je Naručitelj sa pripadajućom suglasnošću i potvrdom stupnja gotovosti liste uvjeta za sigurno porinuće broda. Klasifikacijsko društvo koje nadzire gradnju broda sukladno aktualnim propisima i pravilima, obavilo je pregled oplate dna broda kao jednog od preduvjeta za porinuće broda i kao jedne od aplikacija u domeni njihove nadležnosti. Faza spremnosti za porinuće ostvarena je nekoliko dana prije roka, a što je jedan od preduvjeta za plaćanje avansa Kupca broda. Sam čin porinuća broda zbog postizanja boljeg efekta u tehničko tehnološkom, ekonomskom i radno organizacijskom smislu Graditelj će izvesti u momentu kad se za to postignu optimalni uvjeti. Običaj brodogradilišta koja su bila kod upravljanja pod državnim vlasništvom ili onih koja su nažalost propala je bila takva da se sam čin porinuća odrađivao čim prije radi postizanja faze i naplate, bez obzira da li je dostignut optimum u opremljenosti koja se na navozu mora odraditi.

Brodosplit će i dalje poslovati stabilno, rasti i razvijati se unatoč razornom djelovanju koruptivnog virusa hrvatske političke scene, obiteljsko političkog gospodarstva Sinčić-Palfi.

Povratak

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »