Priopćenja

Ministar obrane RH nastavlja širiti neistine

Povodom jučerašnjih izjava ministra obrane, i objava u tiskanim medijima i na internetskim portalima, u vezi izgradnje obalno ophodnih brodova, u kojima se iznose neistiniti podatci, Uprava Brodosplita smatra potrebnim reagirati, u zaštitu ugleda i interesa grupacije Brodosplit.

Objavljeno: 29.06.2023.

Odlučno demantiramo jučerašnju neistinitu izjavu ministra obrane u kojoj je izrečeno da Brodosplit odbija dostaviti izjavu o financijskim i tehničkim mogućnostima koja je već nekoliko puta pismeno i usmeno zatražena od Tomislava Debeljaka.

Činjenice, koje su lagano provjerljive uvidom u pisanu komunikaciju, su bitno drugačije od izjavljenog.

Ministarstvo obrane RH je zatražilo izjavu o financijskim i tehničkim mogućnostima Graditelja dopisom od 09.12.2022. Na isti dopis Graditelj je izjavu poslao dopisom od 14.12.2022. Nakon obmanjivanja javnosti od strane ministra da još nismo poslali izjavu, šaljemo je još jednom 03.04.2023. kojom izjavljujemo i dokazujemo svoju financijsku i tehničku sposobnost. Ministarstvo slijedećim dopisom od 16.05.2023. ponovno traži izjavu. Na isti dopis Graditelj odgovara dopisom od 22.05.2023. kojim ponovno izjavljuje i dokazuje svoju financijsku i tehničku sposobnost. Te završno, ministar svojim dopisom od 01.06.2023. ponovno traži dostavu izjave. Graditelj dopisom od 07.06.2023. po četvrti puta dostavlja izjavu o financijskim i tehničkim sposobnostima.

Punih 8 godina aktivno guramo investitora da se što prije izgrade brodovi. Da smo složni i brzi već je 50-ti brod trebao izaći kao izvozni proizvod na kojem država najviše zarađuje. Potpuno spremni jedva čekamo završetak brodova sukladno zakonima RH.

Povratak

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »