Priopćenja

Izdvojeno iz medija

Objavljeno: 12.05.2023.

Zbog Banožićevih laži i opstrukcija pet modernih obalnih ophodnih brodova pred prodajom je strancima umjesto da završe u Hrvatskoj ratnoj mornarici.

Najavljujući debakl projekta započetog još 2014., Debeljak je pisao i Banožiću te ga izravno optužio za miniranje Hrvatske obalne straže i podrivanje nacionalne sigurnosti: ‘Vašu kontinuiranu opstrukciju u svemu što smo predlagali vidimo kao nezaobilaznu prepreku u realizaciji projekta do kraja…’ Debeljak tvrdi da Banožić ugrožava kapacitete Hrvatske ratne mornarice zbog samovolje i otezanja plaćanja već izvršenih radova.

Ministar obrane Mario Banožić u središtu je nove eskalacije drame vezane za izgradnju preostala četiri od ukupno pet brodova obalne oklopne ophodnje započete još 2014. I to zato što bi Hrvatska ratna mornarica mogla uskoro definitivno ostati bez pet brodova obalne oklopne ophodnje čija je gradnja započela još 2014.

Nacional je tijekom proteklog tjedna dobio uvid u pismo u kojem je vlasnik Brodosplita Tomislav Debeljak izuzetno teško optužio ministra obrane Marija Banožića za dugotrajnu smišljenu opstrukciju rješavanja pitanja izgradnje i isporuke obalnih ophodnih brodova za Hrvatsku ratnu mornaricu, teme od velike važnosti za hrvatsku nacionalnu sigurnost.

 

Povratak

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »