Naši proizvodi

Dizalice

  • Proizvodnja uređaja za dizanje i prenošenje,
  • Održavanje, servisiranje i rekonstrukcija uređaja za dizanje i prenošenje
  • Proizvodnja metalnih konstrukcija,
  • Tehničko ispitivanje i analiza
  • Arhitektonske djelatnosti i inženjerstvo, te s njima povezano tehničko savjetovanje,
  • Obavljanje trgovačkog posredovanja na domaćem i inozemnom tržištu.

 Proizvodni program podijeljen je na:

  • Brodski program,
  • Industrijski program.

U brodskom programu se projektiraju i izrađuju dizalice brodske strojarnice i provijant dizalice. Dizalicu brodske strojarnice se izrađuje u dva tipa i to: okretna i mosna, a služe za radove remonta i popravaka stroja i opreme koja se nalazi u strojarnici broda. Dizalica provijant je servisna dizalica koja služi za opskrbu broda s obale.

U industrijskom programu se projektiraju i izrađuju mosne, konzolne, portalne i poluportalne dizalice, te specijalni podizni mehanizmi poput izrade kružne staze i mosne dizalice za montažu i remont opreme u sklopu projekta EKO Kaštelanski zaljev. Pored navedene specijalne dizalice, društvo je za izgradnju hidrocentrale Lešće na rijeci Dobri isporučilo stazu i dizalicu nosivosti 110 / 30 tona uz pomoćno vitlo od 6 tona, raspona 14,8 m. Staza i dizalica služe za potrebe montaže rotora, generatora i druge opreme.

2011. isporučene su dvije električne mosne dizalice za rasklopno postrojenje u TS ''Dugopolje'' smješteno na sjeveroistočnom dijelu gospodarske zone Podi i TS ‘’Plat’’ kojom je grad Dubrovnik i šire dubrovačko područje dobio kvalitetno i sigurno napajanje električnom energijom.

Dizalice su projektirane i izgrađene za potrebe montaže i demontaže opreme u građevini. Pojedinačna nosivost je 5 tona, visina dizanja 6 metara, a raspon staze 7,75 metara. Duljina vozne staze, duž koje su kao i uz glavni nosač smješteni ovjesni kablovi za napajanje električnom energijom, je 11,7 metara. Upravljanje se obavlja preko visećeg upravljačkog pulta. Zbog potrebe preciznih montažno-demontažnih radova u postrojenju, svi pogoni su opremljeni dvobrzinskim motorima. Dizalice su opremljene i svim potrebnim krajnjim isključivačima hoda, te posebnim uređajem za zaštitu od preopterećenja.

Uz proizvodnju standardnih dizalica, vrijedno je istaknuti isporuku specijalne mosne dizalice nosivosti 10 tona i staze za sanaciju krovišta Jupiterovog hrama u Dioklecijanovoj palači. Posebnost projekta se očitovala u tome da su svi elementi staze i dizalice trebali biti prilagođeni ručnoj opremi i montaži na mjestu hrama u samom središtu Dioklecijanove palače.

Osim proizvodnje novih dizalica, društvo obavlja radove održavanja, rekonstrukcije i modernizacije strojarske i elektrotehničke opreme postojećih dizalica.

Cilj tvrtke je da se u nadolazećem vremenu, a koristeći stečene reference u gradnji dizalica, snažnije uključi na europsko tržište brodske opreme i isporuke dizalica za hidrocentrale i slične objekte.

 

Kontakt obrazac

Povratak

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »