Priopćenja

Storylines i Brodosplit potpisali brodograđevni ugovor za prvu ekološki održivu stambenu zajednicu na moru u svijetu

Storylines Global Inc. i brodogradilište Brodosplit potpisali su ugovor o izgradnji prvog ekološki održivog privatnog rezidencijalnog broda u svijetu.

Objavljeno: 23.08.2022.

Brodosplit, član DIV grupe, započeo je projektnu fazu za putnički brod dug 233,6 m s 531 privatnom stambenom jedinicom. Brod, koji će se zvati MV Narrative, prvi je stambeni brod s pogonom na ukapljeni prirodni plin (LNG).

"Oduševljeni smo što smo partneri s tako uglednim europskim brodogradilištem s dugom poviješću isporuke visokokvalitetnih putničkih brodova", rekao je izvršni direktor Storylinesa Alister Punton. "Naši klijenti se s nestrpljenjem čekaju preseliti na najsuvremeniji brod kako bi mogli putovati svijetom u udobnosti doma."

Brod se razlikuje od standardnih brodova za kružna putovanja po tome što je namjenski izgrađen za stambeni život na moru. Zamišljen je kao plutajuća zajednica i uključuje poštu, školu, knjižnicu, bolnicu, banku, bazene, uredske prostore te 20 restorana i barova. Sadržavat će najveći wellness centar na moru s površinom od 10.000 četvornih metara za spa, teretanu i kliniku protiv starenja. Brodski će sadržaji također uključivati marinu s osobnim plovilima, kuglanu, hidroponsku vrtnu farmu i otvorenu palubu s teniskim terenima, prostorom za jogu i stazom za trčanje.

  • 531 stambena jedinica
  • 264 kabina za posadu
  • Pogon na tekući prirodni plin (LNG)
  • Ekološki najodrživiji putnički brod na svijetu

LNG je ekološki najprihvatljivija opcija koja je trenutno dostupna za pogon brodova. Ostala ekološka rješenja na brodu uključuju pretvaranje otpada u energiju i uzgoj proizvoda u hidroponskom vrtu na solarnu energiju. Također će biti dostupna poljoprivredna tržnica bez otpada s lokalnim proizvodima, prva ovog tipa gdje se sve može kompostirati ili reciklirati.

"Zadovoljstvo nam je što sa Storylinesom gradimo ovaj inovativni brod", rekao je predsjednik uprave Brodosplita, Tomislav Debeljak. “Uvijek odabiremo projekte koji pridonose razvoju industrije i uključuju nove tehnologije. Ovaj brod opremljen je raznim mehanizmima za uštedu energije, ima motore na dva goriva (loživo ulje i LNG) i bit će optimizirana za najmanju moguću emisiju štetnih čestica i plinova. Mnogo je novih zelenih tehnologija i brodskih sustava u kojima smo pioniri, što ovo čini vrlo uzbudljivim projektom za nas.”

Cijene stambenih jedinica kreću se od 1 do 8 milijuna dolara ako se kupe za cijeli životni vijek broda, dok je druga opcija 24-godišnji zakup koji kreće od 647.000 dolara i čiji broj je ograničen. Za više informacija posjetite www.storylines.com.

O Storylinesu

Storylines stvara ekološki održivu morsku stambenu zajednicu i način života koji privlači avanturiste koji traže impresivna kulturna iskustva na globalnoj razini. Viziju su osmislili osnivači Shannon Lee i Alister Punton kako bi svjetskim putnicima omogućili da žive svoju strast za istraživanjem, a da istovremeno zadrže posao, obitelj i kućni život. Vlasnici 531 luksuznih stambenih jedinica na brodu za kružna putovanja mogu putovati svijetom iz udobnosti doma. Iskustveno učenje integrirano je u odabrane itinerare i impresivne izlete na obali.

Povratak

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »