Novosti

SORTA 2018-Simpozij teorija i praksa brodogradnje

Split, 27. rujna 2018. – SORTA - Simpozij teorija i praksa brodogradnje, in memoriam prof. Leopold Sorta, koji se održava već punih 45 godinu započeo je danas u organizaciji Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu.

Objavljeno: 27.09.2018.

Od 27.-29. rujna putem znanstvenih i stručnih radova iz područja brodogradnje, simpozij će okupiti cjelokupnu stručnu brodograđevnu javnost iz RH, a dijelom i iz svijeta.

- Ovogodišnja Sorta se odvija nažalost u izazovnim i teškim trenutcima za opstojnost hrvatske brodogradnje kao strateške industrije u našoj državi i stoga nam je tim više izazov da kroz simpozij i općenito ovakve skupove promoviramo značaj brodograđevnih i tehničkih znanosti, za razvoj i boljitak našeg društva. Volio bih da zaključci sa simpozija ne budu samo konstatacija trenutnog stanja, nego da stvarno definiramo akcije i načine za oporavak hrvatske brodogradnje i povratak na svjetsku scenu, rekao je na otvaranju simpozija Zoran Kunkera, član uprave i izvršni direktor brodogradilišta Brodosplit.

U tom kontekstu, Brodosplit želi biti u realnom sektoru 'lučonoša' i aktivni partner, gdje otvaramo svoja vrata mladim znanstvenicima, poduzetnicima i studentima, nudimo im infrastrukturu i financijsku podršku u ostvarivanju njihovih razvojnih ideja, što u konačnici znači i razvoj našeg društva, istaknuo je Zoran Kunkera.

Brodogradnja ima poseban status, kako u EU i dalekoistočnim zemljama, tako i u Hrvatskoj. Uzme li se u obzir postojeće iskustvo te razvojni i znanstveni kapaciteti hrvatske brodogradnje općenito, može se reći da je budućnost hrvatske brodogradnje u gradnji sofisticiranih brodova veće ili visoke dodane vrijednosti.

Povratak

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »