Priopćenja

Započeo transport segmenata za most Ston

Iz Brodosplita je krenuo transport opreme i velikih segmenata izgrađenih za most Ston na trasi pristupne ceste za Pelješki most.

Objavljeno: 18.01.2022.

Iz Brodosplita je krenuo transport opreme i velikih segmenata izgrađenih za most Ston na trasi pristupne ceste za Pelješki most.

Iz splitskog škvera baržom 'Golia' i remorkerom 'Storione' bit će dopremljeni do pristaništa na gradilištu mosta. Planiranom dinamikom na gradilište se najprije transportira teška skela za potpornje gradnje mosta i 'Brodosplitova' dizalica Manitowoc 750-tona kojom će se segmenti montirati u konstrukciju mosta, a potom će u tri transporta po dva segmenta biti dovožena čelična konstrukcija mosta.

Most ukupne dužine 485 metara će iznad stonskog zaljeva spajati dva tunela, ima pet stupova i dva upornjaka i bit će visok 40 metara. Cijeli raspon sastoji se od šest segmenata koji su izgrađeni u velikim kondicioniranim halama i bit će transportirani morskim putem, čime je kvaliteta i dugotrajnost takve konstrukcije znatno veća nego kod izrada od više manjih segmenata.

Brodosplit se već dokazao na sličnim poslovima poput izgradnje komponenti mosta na koridoru Vc kod Osijeka, ali i izgradnji Čiovskog mosta za kojega smo sagradili, isporučili i montirali rasponsku konstrukciju u rekordnom roku. Projektom mosta Ston i prošlo ljeto isporučenog i montiranog vijadukta 'Prapratno' Brodosplit nastavlja svoje pozicioniranje u tržišnoj niši velikih željeznih konstrukcija.

Povratak

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »