Priopćenja

Najveći transport i nova isporuka mega sekcija za grupaciju Fincantieri

Objavljeno: 16.12.2019.

Baržom za prijevoz teških tereta, iz Brodograđevne industrije Split obavljena je nova isporuka mega sekcije za putnički kruzer koji se gradi u Monfalconeu, najvećem Fincantierijevom brodogradilištu u Italiji.

Riječ je o sekciji pramčanog dijela brodskog trupa visine 12 m, širine 40 m i težine 480 tona opremljene elementima za vez i sidrenje.

Nesvakidašnji transport obavila je 'Brodosplitova' tvrtka Transportna sredstva d.o.o. koja se specijalizirala za podizanje i transport ekstremno teških tereta.

Sekcija je uska, a visoka s težištem na 7 metara, pa je zahtjevni ukrcaj obavljen s 2 samohodna modularna transportera velike nosivosti (SPMT), svaki pojedinačno s 26 osovina što je ukupno 36 metara dug jedan transporter, čime smo sigurno ponijeli epitet rekordera ukrcaja i najvećeg prijevoza teških tereta u Hrvatskoj, ponosno je istaknuo Milan Simić, voditelj transporta u Brodosplitu.

Nova isporuka nastavak je suradnje započete 2014. godine kada su splitski brodograditelji po prvi puta u svojoj povijesti postali poslovni partner jedne od najvećih brodograđevnih grupacija u svijetu, grupacije Fincantieri.

Povratak

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »