Priopćenja

Izgradnja mega sekcija za grupaciju Fincantieri

Split, 29. rujna 2020. - U Brodosplitu je danas obavljen ukrcaj i nova isporuka mega sekcija za putnički brod koji se gradi u talijanskom brodogradilištu Monfalcone kod Trsta.

Objavljeno: 30.09.2020.


Split, 29. rujna 2020. - U Brodosplitu je danas obavljen ukrcaj i nova isporuka mega sekcija za putnički brod koji se gradi u talijanskom brodogradilištu Monfalcone kod Trsta.
 
Riječ je o sekciji središnjeg dijela brodskog trupa duljine 40 m, širine 30 m, visine 10 m i težine 560 tona spremne za montažu na brod u doku.

Ukrcaj je obavljen horizontalnim transportom na baržu s 2 linije samohodnih modularnih transportera velike nosivosti (SPMT), ukupno 44 osovine, koji koristi hidraulični ili električni pogon i može biti kombinacija nekoliko osovina-prikolica za nošenje teških tereta. Ukrcaj su obavile 'Brodosplitove' tvrtke Transportna sredstva i Plovne dizalice koji su se specijalizirali za ovakvu vrstu transporta i manipulacija s ekstremno teškim teretima na kopnu i na moru.

Nova isporuka nastavak je uspješne suradnje započete 2014. godine kada je Brodosplit po prvi puta u svojoj povijesti postao poslovni partner jedne od najvećih brodograđevnih grupacija u svijetu, grupacije Fincantieri. Tijekom te suradnje isporučeno je više od 13.500 tona opremljenih sekcija (mega blokova) za deset mega kruzera koji su se gradili u njihovim brodogradilištima, a riječ je o značajnom i profitabilnom izvoznom poslu.

Izgradnja, transport i isporuka mega sekcija, jedinstveni su projekti za splitsko brodogradilište, koje neprestano ulaže u opremu i strojeve kako bi zadovoljilo zahtjeve naručitelja u pogledu kvalitete, mogućnosti, konkurentnih ponuda i rokova isporuke. Njima Brodosplit dokazuje svoje znanje, kvalitetu i umijeće u zajedničkoj izgradnji luksuznih putničkih brodova.

Povratak

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »