Priopćenja

DIV Grupa ugovorila rekonstrukciju 'Širine Solin'

DIV Grupa je 27. travnja 2021. u Splitu potpisala ugovor za rekonstrukciju raskrižja državne ceste DC 8 na solinskoj Širini. Investitor su Hrvatske ceste.

Objavljeno: 28.04.2021.

DIV Grupa je 27. travnja 2021. u Splitu potpisala ugovor za rekonstrukciju raskrižja državne ceste DC 8 na solinskoj Širini. Investitor su Hrvatske ceste. 

- Ovaj ugovor potvrda je jedne nove ere u poslovanju DIV-a i Brodosplita, gdje splitski škver može projektirati, izgraditi i transportirati sve tipove specijalnih konstrukcija za potrebe naručitelja, a DIV Grupa ih montirati na sva europska tržišta, naglasio je Tomislav Debeljak, predsjednik Uprave DIV-a i Brodosplita. 

Prema projektnoj dokumentaciji, između postojećih razmaknutih kolnika dodat će se novi most preko Jadra i Širine dužine 471 metar. DIV grupa će u cijelosti izvesti sve armirano betonske radove na temeljima i stupovima na koje će se montirati čelični rasponski sklop izradjen u Brodosplitu. Novi most sa svojim uklopima će se sastojati od dva odvojena kolnika s po dva prometna traka. Raskrižje Širina će zadržati punu funkcionalnost, a projektnom dokumentacijom obuhvaćena je njegova rekonstrukcija u vidu obnove kolnika, javne rasvjete, postojećih semaforskih uređaja te ostale prometne signalizacije i opreme. 

Brodosplit će izraditi 14 segmenata glavnog nosača mosta težine od 2000 tona, obojati ih zaštitnim premazom i isporučiti izravno na gradilište, a sve radove izvesti će DIV grupa kao nositelj ugovora sa svojim specijaliziranim podizvođačima. 

Područje radova počinje od ulaza u Solin iz smjera Kaštela i rekonstruira se cesta u dužini od 990 m, gotovo sve do nadvožnjaka između trgovačkih centara 'Tommy' i 'Salona Mall'.

Povratak

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »