Priopćenja

Brodosplit pomogao obnovu dotrajalog krovišta i crkve Gospe od Pojišana

Objavljeno: 23.12.2020.

Kao jedan od najvećih gospodarskih subjekata u Splitu koji zapošljava preko dvije tisuće radnika, u Brodosplitu osjećamo odgovornost prema zajednici u kojoj živimo, pa smo se odazvali pozivu župnika i gvardijana Fra Žarka Lučića i donirali 20.000 kuna za obnovu dotrajalog krovišta i crkve Gospe od Pojišana.

Svetište na Pojišanu u Splitu spominje kameni natpis iz X. Stoljeća. Osobito su je štovali brodograditelji, ljudi od mora i pomorci, pozdravljajući je počasnim topovskim salvama pri uplovljavanju u luku, a svetište su ispunili maketama i slikama brodova spašenih u oluji zagovorom Zvizde mora. U današnjem izgledu podignuto je u 17. Stoljeću kad je gradom vladala kuga. Time se pokazuje kako se kroz povijest svetište obnavljalo u teškim vremenima, a opet kako bi svi potrebiti u tom posvećenom zdanju mogli obnavljati i osnaživati svoje duše tražeći mir, zdravlje i utjehu.

Povratak

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »