Brodogradnja

Brod za polarne ekspedicije

Riječ je o tehnološki naprednom brodu za polarne ekspedicije, koji je ugovoren s američkom tvrtkom Quark Expeditions, u sastavu Travelopia grupacije, koja okuplja najraznolikiju paletu svjetskih kompanija specijaliziranih za avanturistička putovanja.

Riječ je o tehnološki naprednom brodu za polarne ekspedicije, koji je ugovoren s američkom tvrtkom Quark Expeditions, u sastavu Travelopia grupacije, koja okuplja najraznolikiju paletu svjetskih kompanija specijaliziranih za avanturistička putovanja.

Brod duljine 128 metara, širine 21,5 metara i težine 13.500 bruto tona nosit će ime ''Ultramarine''. Zaplovit će 2020. godine, a moći će primiti do 200 putnika u prostranim kabinama i javnim prostorima te će imati nevjerojatnu paletu avanturističkih opcija, omogućujući gostima da maksimalno iskoristite mogućnosti za spontanu avanturu s broda dok uživaju u njegovoj vrhunskoj udobnosti.

Ultramarine će biti operativna baza za polarne avanture bez premca. Novi brod u rukama najiskusnijeg tima u ekspedicijskoj industriji omogućit će gostima da odu dublje u polarna područja nego ikada prije, zadržavajući uvijek isto poštovanje prema prirodi , što je uvijek bila glavna smjernica tvrtke Quark Expeditions. Ultramarine će gostima omogućiti da provedu svoje dane doživljavajući avanture izvan broda koje su i učinile Quark Expeditions tako popularnim. A kada se jednom vrate na brod nakon dana provedenog na polarna istraživanja, moći će se odmoriti i opustiti u modernom, suvremenom prostoru vrhunske kvalitete.

Novi brod može se pohvaliti s dva helikoptera i dva helidroma, najvećim izborom avanturističkih opcija u industriji, 20 brzih gumenih čamaca marke Zodiac, najboljim u klasi 70-dnevnim operativnim raspon, naprednim značajkama održivosti i suvremenim modernim dekorom.

Novi brod bez konkurencije, kombinira vrhunsku tehnologiju i napredne sigurnosne sustave koji će putnicima omogućiti da brže nego ikad prije silaze s broda i zalaze dublje u polarnu divljinu. Jedinstvene značajke ovog naprednog polarnog broda omogućit će Quark Expeditionsu da nastavi redefinirati što je moguće u polarnim regijama:

Dva dvomotorna helikoptera i dva heliodroma: helikopteri na brodu bit će najsigurniji i najokretniji helikopteri koji lete u polarnim regijama. Ovi robusni dvomotorni helikopteri, koji će imati izvanredne prostorije za promatranja i koji premašuju sve industrijske sigurnosne standarde, omogućit će putnicima da iskuse epske perspektive polarnih regija iz zraka i krajolika dostupnih samo tim putem.

Najveći  izbor avanturističkih opcija u industriji: Polarni kruzer će biti jedini brod u polarnim vodama koji će ponuditi svaku avanturu izvan broda koja je uključena u “portfelj avanturističkih aktivnosti Quark Expeditionsa“, uključujući vožnju kajakom na moru, veslanje, planinarenje, alpinizam, skijaško trčanje, stand up paddle (SUP) i sada, po prvi put ikada, razgledavanje iz helikoptera, heli-pješačenje i heli-skijanje.

Dvadeset brzih i okretnih Zodijaka: Brod će smjestiti 20 gumenih čamaca marke Zodiac, koji su smješteni u blizini vodene linije, a koji se mogu brzo rasporediti s obje strane broda na četiri točke ukrcaja koje su lako dostupne iz dvije čekaonice omogućujući gostima da izađu za manje od 20 minuta, što je duplo kraće od prosjeka, te da uživaju u spontanijim avanturama na kopnu nego što je to prije nije bilo moguće.

Najbolji u klasi 70-dnevni operativni raspon: Optimizirani sustavi za gorivo, vodu, opskrbu i zbrinjavanje otpada omogućit će 70-dnevni operativni raspon koji je najbolji u klasi i koji će brodu omogućiti da ponudi potpuno novi komplet polarnih iskustava, od istraživanja neotkrivenih krajolika do novih, rijetko viđenih mjesta slijetanja.

Napredne značajke održivosti: U skladu s nedavno objavljenim okvirom održivosti Polar Promise Quark Expeditionsa, brod će uključivati tehničke značajke koje će smanjiti brodski utjecaj na okoliš u mjeri koja je prethodno bila nezamisliva za brod ove veličine. Također će uključivati inovacije koje nemaju negativan učinak na okoliš, kao što je dinamičko pozicioniranje koje će eliminirati potrebu za sidrenjem u područjima s osjetljivim morskim dnom.

O Quark Expeditionsu®:

Specijaliziran za ekspedicije na Antarktiku i Arktik, Quark Expeditions® je vodeći pružatelj polarnih avanturističkih putovanja posljednja tri desetljeća. Uz raznovrsnu flotu posebno opremljenih brodova za male ekspedicije, ledolomce i jedinstvene avanture na kopnu, Quark Expeditions nudi svojim putnicima neusporediv pristup najudaljenijim mjestima na zemlji. Vođeni strastvenim i iskusnim ekspedicijskim timovima, uključujući znanstvenike, prirodnjake i istraživače, program na brodu Quark Expeditionsa usredotočen je na interakciju gostiju, a sve kako bi educirali i obogatili iskustva putnika.

Kontakt obrazac

Povratak

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »