Brodogradnja

Najluksuzniji brod za polarna krstarenja

Brodosplit je ugovorio izgradnju broda za krstarenja polarnim područjima na Arktik i Antarktik u klasi “Polar Class 6” (Polar Expedition Cruise Vessel) čime će ugovoreni brod biti najveći kruzer u toj klasi ikada izgrađen.

Ugovor je potpisan s tvrtkom Quark Expeditions iz Seattlea u SAD-u, u sastavu Travelopia grupacije, koja okuplja najraznolikiju paletu svjetskih kompanija specijaliziranih za avanturistička putovanja.

Riječ je o najluksuznijem putničkom brodu za krstarenja polarnim područjima na svijetu, a moći će ugostiti 200 putnika smještenih u 103 luksuzno opremljenih kabina, o kojima će se brinuti 116 članova posade. Brod će biti dugačak 128 metara i širok 21,5 metar, a brzinu od 16 čvorova osiguravat će četiri glavna motora s generatorom (gensets), kombinacijom dizelskog i elektromotora ukupne snage 4400 kW. Projektni nacrt broda izradila je tvrtka LMG Marin As iz Bergena u Norveškoj. Vrijednost projekta je 110 milijuna eura.

Quark Expeditions je lider u polarnim ekspedicijama od svog osnutka 1991. godine. Njihovi brodovi posjeduju posebno ojačane trupove i ledolomce što im omogućuje da se istraže neka od najudaljenijih i zadivljujućih područja svijeta.

Brodosplit je partner koji svom Klijentu nudi proizvod po njegovoj želji, tj. posebnim zahtjevima koji su jedinstveni bilo u dizajnu ili izvedbi bilo u primjeni novih tehnologija i rješenja usmjerenih na očuvanje okoliša, sigurnosti korištenja, niske troškove održavanja i dugi uporabni vijek, od razvoja proizvoda, gradnje do financiranja i mogućeg partnerstva.

Brod će biti opremljen svim potrebnim rješenjima i opremom kako bi putnici mogli u potpunosti obilaziti ledenjake iznad i ispod razine mora, uživajući u promatranju tog jedinstvenog biološkog i životinjskog svijeta i bit će na raspolaganju prvim putnicima za arktičku sezonu 2020. godine.

Među ostalim imat će dva helikoptera, a svojim će putnicima ponuditi visoki hotelski standard kao i razne kategorije kabina, od prostranih apartmana do dvokrevetnih i četverokrevetnih kabina, gdje će im se s višestruko osiguranim sustavima koji ih opslužuju omogućiti siguran i ugodan boravak.

Kontakt obrazac

Povratak

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »