Vijesti

View Article

NOVI BROD ZA FLOTU DOMAĆEG NAUTIČKOG TURIZMA

Na porinuću su prisustvovali članovi obitelji, partneri u gradnji i financiranju, prijatelji, a Duje Marunčić, unuk vlasnika kompanije presjekao je konop sa šampanjcem i simbolično “porinuo” brod u more.

- Zadovoljni smo novim brodom, u čiji rad će biti uključeni svi članovi obitelji. Brod je prvenstveno namijenjen za posao, ali vjerujemo da će biti vremena i za odmor. Ovo je vrhunac našeg rada. Zasluga je i plod brojnih generacija naše obitelji i dugogodišnjeg boravka na moru i rada u pomorstvu, gotovo više od 40 godina navigavanja, naglasila je Snježana Marunčić.

Brod je dužine 48,38 metara, širine 9,5 metara, gaza 2,40 metara, visine 3,82 metara i bruto težine 497 tona. Prema projektnom nacrtu tvrtke Navis i pravilima i propisima za putničke brodove i pod nadzorom Hrvatskog registra brodova, Brodosplit je izradio čelični trup i nadgrađe kojem predstoji montaža na moru.

Ovo je dvanaesti ''mini kruzer'' iz serije putničkih brodova i programa potpore domaćem nautičkom turizmu koje splitski brodograditelji od 2012. godine grade za fantastične naručitelje iz Krila Jesenice, Duća i Omiša.

Izgradnjom putničkih brodova za kružna putovanja, ispunjavaju se nastojanja Brodosplita da bude stalna potpora u obnovi putničke i izletničke flote za hrvatske privatne brodare –  male poduzetnike čiji su ciljevi razvoj malog poduzetništva na obali i otocima, razvoj turizma kroz organizirane jednodnevne izlete i višednevna krstarenja.

Sva prava pridržana © Brodosplit - 2008
Admin | Izrada: NETMedia