Vijesti

View Article

PRIMOPREDAJA VATROGASNIH SPASILAČKIH ČAMACA

Primopredaji su prisustvovali predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Ante Sanader, načelnik Hrvatske vatrogasne zajednice Željko Popović,  župan Karlovačke županije Ivan Vučić, župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić, zamjenik župana Međimurske županije Zoran Vidović,  predstavnici isporučitelja Brodosplit – Holding d.o.o. te  predstavnici županija i vatrogasnih zajednica županija za koje su čamci izrađeni. 

Riječ je o 8 čamaca prikladnih za unutarnju plovidbu, dizajniranih da podnesu opterećenja do 1700 kg, uz stabilitet i u slučajevima preplavljivanja. Čamci su dužine 6 metara i širine 2 metra, s kapacitetom prijevoza minimalno 8 osoba i voditelja čamca. Čamce su isporučili Brodosplit Holding d.o.o. i tvrtka Flammifer d.o.o. iz Ozlja. 

- Vatrogasci su neizostavan segment u obrani od poplava stoga su ovakvi čamci neophodna oprema pri spašavanju ljudi, životinja i materijalnih dobara u poplavama. Čamci su financirani sredstvima premija osiguranja od požara te ostaju u vlasništvu Hrvatske vatrogasne zajednice i po potrebi će biti dislocirani i na druga područja RH - rekao je načelnik Hrvatske vatrogasne zajednice Željko Popović. 

Predsjednik Vatrogasne zajednice Karlovačke županije Robert Hranilović je istaknuo da je ovo dobar model opremanja županija potrebnom opremom koja će uvelike povećati spremnost lokalnih vatrogasnih snaga u slučaju poplava. 

Župan Karlovačke županije Ivan Vučić se zahvalio Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici na izboru Karlovca kao mjesta isporuke ove značajne opreme. „Nadam se da će vatrogasci ove čamce više koristiti u vježbama, a što manje na intervencijama“, rekao je. 

Nakon svečanog potpisivanja ugovora o primopredaji čamaca između Hrvatske vatrogasne zajednice i tvrtke Brodosplit Holding d.o.o., čamci su uručeni vatrogasnim zajednicama županija Dubrovačko-neretvanske, Ličko-senjske, Međimurske, Sisačko-moslavačke, Osječko-baranjske, Karlovačke, Koprivničko-križevačke i Vukovarsko-srijemske.

Sva prava pridržana © Brodosplit - 2008
Admin | Izrada: NETMedia