Karijera

Dani karijere na Ekonomskom fakultetu


U organizaciji studenata Sveučilišta u Splitu, okupljenih u međunarodnu studentsku organizaciju AIESEC na Ekonomskom fakultetu u Splitu je od 1.-2. travnja 2009. godine održana manifestacija Career Days. Tijekom dvodnevne manifestacije zainteresiranim studentima se predstavilo 20 uspješnih hrvatskih tvrtki, među kojima i brodogradilište Brodosplit i to materijalima izloženim na štandovima te prezentacijama koja su se održavala u amfiteatrima Ekonomskog fakulteta.

Cilj manifestacije bio je privući što veći broj studenata i informirati ih o današnjem stanju u hrvatskom gospodarstvu i burzi rada, stoga su brojna korisna predavanja i radionice osmišljene na način da studente educiraju i pomognu im u pronalaženju radnog mjesta.

Kompanije različitih djelatnosti imale su priliku izravno se predstaviti budućim akademskim građanima, dati im detaljne informacije o znanjima i vještinama potrebnima za što uspješnije uključivanje u tržište rada.

- Temeljni cilj Dana karijere je povezati na vrijeme studente s potencijalnim poslodavcima, ali i poslodavce sa studentima, pri čemu gospodarstvenici iskazuju potrebe za kadrom, ističu organizatori manifestacije, poput Brodosplita koji se predstavio Programom osposobljavanja deficitarnih kadrova, putem kojeg nude prekvalifikaciju za zanimanja brodocjevar, brodomonter, zavarivač i dizaličar.

 

Hrvatski zavod za zapošljavanje, kao nositelj aktivnosti Programa financira programe, dok se praktična nastava odvija u brodogradilištu Brodosplit.

Na Ekonomskom fakultetu predstavile su se tvrtke Brodosplit, Gideon, Brodotrogir, SMS, Sajam Split, LeMeridien Lav, Autohrvatska, Splitska Banka, P&G, Posao.hr, Atrium hotel, Guliver energija, F-tours i drugi.

Manifestacija Career Days je dio Campus Recruitment Program projekta kojeg je pokrenuo AIESEC Hrvatska i koji se odvija u Rijeci, Osijeku, Splitu, Zagrebu i Varaždinu. Career Days je najveći u nizu projekata koje svake godine u Hrvatskoj organizira AIESEC.

 

Sajam poslova Splitsko-dalmatinske županije


Pod nazivom Pogodite u sridu!, u hotelu „Alkar“ u Sinju, 2. ožujka 2009. godine, održao se 2. Sajam poslova Splitsko-dalmatinske županije, na kojem se i ove godine predstavila naša tvrtka. Organizator sajma bio je Hrvatski zavod za zapošljavanje-Područna služba Split u suradnji s lokalnim partnerima.

Pokrovitelji sajma bili su Splitsko-dalmatinska županija, gradovi Sinj, Trilj i Vrlika, te općine Otok, Hrvace, Dugopolje i Dicmo. Glavni cilj bio je okupiti na jednom mjestu sve relevantne institucije na tržištu rada i omogućiti bolju usklađenost ponude i potražnje kroz jačanje partnerstva za zapošljavanje te na taj način sudjelovati u razvitku regionalnog gospodarstva.
 


Među izlagačima bili su poslodavci, obrazovne institucije i partneri. Ovaj je sajam omogućio konkretan dodir poslodavaca s nezaposlenim osobama, tražiteljima zaposlenja, učenicima, studentima i ostalim posjetiteljima. Obrazovne institucije, točnije Pučko otvoreno učilište Sinj, Pučko otvoreno učilište Split, Semafor, Poduka Solin, Visoka poslovna škola Minerva, Suvremeno otvoreno učilište, Pučko otvoreno učilište Žižić i Algebra, prezentirale su svoj programe u skladu s potrebama poslodavaca i lokalnog tržišta rada.

Brodogradilište Brodosplit je i ovom prigodom, učenicima osnovnih škola, prezentiralo srednje strukovno zanimanje Brodograditelj, u trajanju od 3,5 godine, nakon kojeg ovaj srednjoškolac vrlo brzo stječe potrebno iskustvo za samostalan rad. On gradi i oprema brodski trup, izrađujući i montirajući elemente, sekcije i blokove u brodski trup – temeljni brodograđevni proizvod.

Na 2. Sajmu poslova Splitsko-dalmatinske županije okupili smo sve aktere na tržištu rada, poslodavce, nezaposlene, obrazovne institucije, učenike, studente itd. Okupila su se 64 izlagača. Vidite, sajam je posjetio veliki broj učenika završnih razreda osnovnih i srednjih škola s područja cetinskog kraja. To i jest cilj, da se učenici interesiraju što se traži danas na tržištu rada i da u pogledu odabira svoje struke izaberu pravi put. Inače, krajem veljače ove godine u našoj županiji bilo je 32 tisuće nezaposlenih, što je šest posto manje nego prošle godine u ovo doba. Jedino zabrinjava smanjena potražnja za radnicima, no približava se turistička sezona pa bi se i to trebalo promijeniti - rekao je Pročelnik Područne službe Split Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Miroslav Delić.- Ovo je druga godina zaredom da se u svakoj županiji u Hrvatskoj održava Sajam poslova i on je definitivno ispunio svoju svrhu. Na njemu je izlagalo preko 1000 poslodavaca diljem Hrvatske - rekla je ravnateljica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ankica Paun.

U okviru sajma održao se i okrugli stol na temu „Sezonsko zapošljavanje u turizmu-problemi obrazovanja i zapošljavanja“.
Sva prava pridržana © Brodosplit - 2008
Admin | Izrada: NETMedia